"van de Meerpoel"
Jachthondenkennel

De Drentsche Patrijshond

De ideale gebruikshond gezien zijn karakter,
zowel voor de jacht als huishond.

De Drentsche Patrijshond, ook wel “Drent” genoemd, een hond die als “staande jachthond” bekend staat. De Drent is een hond die zijn neus gebruikt en niet op het zicht jaagt. Het is een uitstekende jachthond en een uitmuntende apporteur, en een echte allrounder. Wie overweegt een Drent aan te schaffen, dient een aantal zaken goed te overwegen: Is er voldoende tijd om de hond dagelijks een grote wandeling te bieden. Bent u consequent genoeg ? Een Drent is geen doetje. Het ras is erg gesteld op de mens. Voor de jagers onder u, zal het een uitstekende jachtkameraad kunnen zijn. Een hond die echt voor u wil werken, jaagt kort onder het geweer.

Een Drent is een veelzijdige hond. U kunt met hem jagen, jachtopleidingen en                 gehoorzaamheidscursussen volgen.

Verzorging

Een Drent heeft in principe weinig vachtverzorging nodig. Een Drent hoeft niet dagelijks gekamd, één keer per week is voldoende.

Af en toe dient u overtollig haar tussen de tenen te verwijderen. Zodoende blijft daar minder vuil zitten en vormt er zich ’s winters geen ijsklontering. Ook dienen de nagels te worden geknipt, wanneer de hond veel op een zachte ondergrond loopt.

Overweging voor de aanschaf

Ga bij fokkers  en eigenaren kijken en informeren. Bezoek ook eens een hondenshow praat daar met de verschillende drenten bezitters. Informeer bij de rasvereniging. In overleg met hun doen we er alles aan om gezonde honden te fokken, ondanks dat er ook bij rashonden diverse erfelijke ziekten zijn. Wij zijn lid van de rasvereniging en onze honden zijn onderzocht op HD  en PRA ,er wordt dan met een positief fokadvies volgens de foknormen gefokt.

 

 

 Eens een Drent, altijd een Drent! 
                                                                     
Voor inzage stamboom klik op foto's
vergroten stamboom klik in rechter onderhoek

        Maud v.d.Meerpoel                             Mirke v.d.Meerpoel                            Charlie Muffty v. Selihof


Wietske v.d.Meerpoel   9 maanden                                 Eefke Maud v.d.Meerpoel   


 Femke Maud v.d.Meerpoel                                 Wietske v.d.Meerpoel   2 jaar

             

                                                        aquarel Drent                    fokdag, keuring van een nest


Wietske met haas apport                               Nina Eefke v.d.Meerpoel 3 maand

Nina Eefke v.d.Meerpoel  2 jaar

Tjicka Femke v.d.Meerpoel  10 maanden